

AOCOPM 2025 Annual Educational Conference held in conjunction with OMED September 25-28, 2025, Nashville, TN Program Chair: Alan Philippi, DO, MS, FAOCOPM

The DOT FMCSA NRCME Course is a separate registration. Add when registering for OMED or via AOCOPM form.			
Thurs, Sept 25		Presentation Title	Speaker
8 hours (DOT ONLY	8:00-4:00	Pre-Conference OPAM Workshop: DOT FMCSA NRCME Course	Charles Werntz, DO, MPH, FAOCOPM, Chair Elizabeth P. Clark, DO, MPH&TM, FAOCOPM Naomi Wriston, DO, MS, FAOCOPM
1 hour	4:00-5:00	FMCSA Update - 2025 (for both OMED AND DOT)	Charles Werntz, DO
Fri, Sept 26		Presentation Title	Speaker
60 min	10:00-11:00	Experience as Both Physician & Astronaut	Serena Auñón-Chancellor, MD, MPH
90 min	11:00-12:30	TBIs and ADA	Philip Eskew, DO, JD, FAOCOPM
	12:30-1:30	Exhibit non-compete	
50 min	1:30-2:20	Cyanide Exposure and Treatment	Stanley Miller, DO
50 min	2:20-3:10	How the FAA makes decisions on whether a medicine gets approved	Dr. Vinh "Vickie" Kieu, Pharm.D.
60 min	3:10-4:10	You're the Flight Surgeon, COVID Edition	Ronak Shah, DO, MBA, MPH
50 min	4:10-5:00	The Future of Medicine: How Peptides are Changing Healthcare	Jenny Pfleghaar, DO
Sat, Sept 27		Presentation Title	Speaker
	8:00-9:00	Specialty Colleges & State Spotlight	
45 min	9:00- 9:45	Occupational Pulmonary Pathophysiology Refresher with Case Presentations	Stella Hines, MD
60 min	9:45-10:45	Lifestyle Medicine	Regan Stiegmann, DO, MPH, FACLM
45 min	10:45-11:30	Implications of New ATS PFT Standards: Workforce and Societal Impacts	Stella Hines, MD
60 min	11:30-12:30	Gambling Disorder and the Law	Stacey Ann Tovino, PhD, JD
	12:30-1:30	Mentor Cafe	
45 min	1:30-2:15	Psychedelic-Assisted Therapy	Brian Pinkston, MD
45 min	2:15-3:00	Research-Based Options for Mental Therapy, Both Pharmaceutical and Non- pharmaceutical	Cheryl Lowry, MD
60 min	3:00-4:00	Disaster Medicine, MEDEVAC	Elizabeth Johnson-Bailey, PA
Sunday, Sept 28, 2025		Presentation Title	Speaker
1 hr	9:00-10:-00	Immigration Physicals	Gregory Schwaid, DO, MPH, FAOCOPM
1 hr	10:00-11:00	Heart Health and Peak Performance	Eddie Davenport, MD
1 hr	11:00-12:00	Pre-Travel Consultation and Travel Related Vaccinations	Heather Williamson, DO